Tuesday, August 18, 2020

Seksualna čistota je bitna Bogu

Pre par godina mi je, na jednom proučavanju Biblije, jedna mlada žena rekla da sam staromodna jer mislim da iskreni hrišćani ne bi trebali živeti zajedno pre braka. 

Ako sam staromodna onda je i Bog.

Bog uvek zna šta je najbolje za nas, a Pismo svaki seks van braka definiše kao grešan.

Šta se dešava kada iskreni hrišćani urade seksualni greh?

Oni će biti dubinski uznemireni sa onim šta su uradili i daće sve od sebe da se to ne ponovi. Svoje pokajanje će dokazati time što će potražiti pomoć zrelih hrišćana i izbegavaće sve situacije koje bi izazivale dalja iskušenja.(1)

“Koji god (eng. 'nastavlja da') greši ne vide Ga [Hrista] niti Ga pozna.” 1.Jovanova 3:6

“Ili ne znate da nepravednici neće naslediti carstvo Božije? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici, Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstvo Božije neće naslediti. I ovakvi bejaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista i Duhom Boga našeg.” 1.Korinćanima 6:9-11

Bog kaže da je seksualni greh ozbiljan. On oprašta onome ko se pokaje (Dela 3:19).

-----------------

(1) Hrišćani imaju silu (Filipljanima 4:13) i motivaciju (Rimljanima 12:1; 1.Korinćanima 6:19-20) da prevaziđu ove grehe jer “Jer Bog nas ne dozva na nečistotu, nego u svetost.” (1.Solunjanima 4:7).
-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica dnevne pobožnosti, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i uvek ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment