Sunday, March 20, 2022

Ne možemo ćutati!


Osoblje Smithsonian Prirodnjačkog muzeja je htelo da naš turistički vodič zaćuti!

Ali je on znao svoja prava iz Prvog amandmana.

Zato su brzo postavili natpise širom muzeja koji upozoravali da je naš obilazak "neovlašćen" i da ne predstavlja stavove njihovih naučnika. Bilo je to 1990. godine, a ja sam bila na toj turneji koju su vodili naučnici sa Instituta za istraživanje kreacionizma.

To je teorija, a ne činjenica!
Teorija evolucije, koju su tada tako energično štitili Smithsonian naučnici, nastavlja da bude temelj nauke širom sveta. Svodeći čoveka na samo evoluiranu životinju bez moralne odgovornosti, evolucija je promovisala (između ostalih negativnih stvari) rasizam, komunizam, nacizam i eugeniku.

Rasizam
Rasizam je rezultat Darvinove teorije. Darvin je crnce i aboridžine smatrao „podvrstama“, koje će civilizovanije rase jednog dana „istrebiti i zameniti“.(1)

Odlučivanje koje su rase vredne života
Margaret Sanger, obožavani osnivač Planiranog roditeljstva,(2) je odvela Darvinizam na viši nivo i promovisala eugeniku (odabir koje rase treba da se razmnožavaju a koje ne). Ona je, 1939. godine, ohrabrivala sterilizaciju i kontrolu rađanja pod imenom “Crnački projekat”. Smatrala je, da je “Najozbiljnija optužba koja se može izneti protiv moderne ’dobronamernosti’ ta, da ona podstiče ovekovečenje manjkavih, delikvenata i zavisnika.”(3) Sanger nije izdvajala samo crnce, jer je smatrala da su i Italijani niža vrsta. 

Evolucija je takođe podržala surove sisteme vlasti.

Komunizam
Karl Marx je smatrao da Darvinova teorija podržava komunizam. U jednom pismu Engelsu je napisao: “Darvinova knjiga je veoma bitna i služi mi kao osnova u prirodnoj nauci za klasnu borbu.”(4)

Nacizam
Ernst Haeckel je promovisao “sudbinu više rase” tako što je razvio oblik evolucionog Nacizma, koju je Hitler posle uključio u svoj Mein Kampf (1925).(5) Edward Simon, jevrejski naučnik, je napisao: “Ne tvrdim da su Darvin i njegova teorija evolucije dovele do holokausta; ali ne mogu poreći da su teorija evolucije i ateizam, kojeg je ona izazvala, doveli do moralne atmosfere koja je učinila holokaust mogućim.”(6)

Nema svedoka početka

Pošto nijedan čovek nije bio svedok porekla i stvaranja sveta, zato ni evolucija niti kreacionizam ne mogu da se naučno dokažu. Kada je osoblje Smithsonian-a pokušalo da ućutka našu turneju Istraživanja kreacionizma u javnom muzeju, muzej nije štitio činjenice. Oni su zapravo štitili teoriju zasnovanu na veri koja je iznedrila rasizam, komunizam, nacizam i eugeniku, sve nusproizvode ateizma podstaknutog evolucijom.

Dobra vest
S druge strane, kada promovišemo biblijsko stvaranje, mi promovišemo Stvoritelja koji je stvorio muškarce i žene Sebi na sliku za plemenite svrhe, koji podjednako voli i ceni sve rase, koji se bori protiv ugnjetavanja i donosi život. WOW! Mi ne možemo o tome da ćutimo!

Napomene--svaka činjenica u mom članku je povezana sa referencom online ili naznačava knjigu i stranicu u njoj.
Pogledajte ih da bi proverili ono što sam napisala i da saznate više:
1 – Ovo je objašnjeno u Darvinovoj knjizi, Poreklo čoveka, objavljenog 1871. godine, Poglavlja 6 i 7
2 – "Najveća čast" za planirano roditeljstvo, po njihovom veb sajtu, je nagrada Federacije za planirano roditeljstvo Amerike Margaret Sanger “poklanja se svake godine kao znak priznanja liderstva, izvrsnosti i izvanrednog doprinosa pokretu za reproduktivno zdravlje i prava.“ Ironično, ali je jedan od njegovih prošlih primalaca bio dr Martin Luter King mlađi, član rase koju je Sanger želela da eliminiše!
3 – Margaret Sanger: “Glavna tačka čovečanstva” (New York: Brentano’s, 1922), str.123. Za više citata Margaret Sanger pogledajte Sanger, osnivač PP-a
4 – Socijalni darvinizam u američkom razmišljanju, 1860-1915, napisao Richard Hofstadter, (Philadelphia: Univerzitet Pennsylvania štampe, 1944), str.31.
5 – R. Milner, Enciklopedija evolucije (1990), str. 207 [takođe str. 312-313]. 6-- Edward Simon, Druga strana problema evolucije, (Jevrejska štampa, 1/7/83), str.248

-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica dnevne pobožnosti, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment