Sunday, October 15, 2023

Kada vas život obori, uradite isto što i Asaf


Većina nas se suočava sa situacijama u životu koje nas obaraju. I čini se logičnim da se zapitamo: Zašto ovo nisi sprečio, Gospode?

U Psalmu 73, verni Božiji sluga Asaf je imao slična pitanja. Pogledao je sve zle, arogantne ljude oko sebe koji su živeli zdravim, bezbrižnim životom. I pitao se da li je uzalud sledio Boga, pošto njegov život nije bio tako bezbrižan.

No, nevolja ga je navela da uvidi da problem leži u njegovom gledanju na stvari.

Počeo je zbunjen i sa pitanjima (stihovi 2-16), ali je u 17. stihu napravio preokret i završio podsetnicima na Božiju vernost (stihovi 18-28). Ovo je dobar način da obradimo i našu zbunjenost.

Savršena pravda će preovladati. Bog to obećaje (Otkrivenje 22:12; Galaćanima 6:7-10). No, to ne znači da ćemo je videti tokom našeg života.

Dakle, kad god naiđemo na jedno od životnih pitanja na koja nema odgovora, trebalo bi da odreagujemo kao Asaf i da prilagodimo svoju perspektivu sećajući se da će, bez obzira šta se dešava ovde i sada, Božija mudrost, pravda i vernost prevladati.

💙💙💙💙


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment