Sunday, April 28, 2024

Greh doslovno smrdi


2.Mojsijeva 16:21-30 daje zanimljivu ilustraciju poslušnosti.

Mojsije je rekao izraelskom narodu da svakodnevno sakupljaju manu, i nikada da je ne zadrže preko noći. Samo jedanput u nedelji su mogli da skupe duplu količinu, za subotu.

Neki su poslušali, a neki su smatrali da su mudriji od Boga i da je manje rasipno ako sačuvaju ostatke. Mislili su da bi tako olakšali sebi skupljajući manu samo jednom ili dva puta nedeljno umesto svakog dana.

Ali kada su to uradili, njihova mana je postala puna crva i počela je da smrdi.

Kakva dobra ilustracija neposlušnosti. Ona smrdi!

Ljudi danas takođe misle da su mudriji i razumniji od Boga time što odobravaju razorne seksualne stilove života i redefinišu polove u skladu sa svojom ljudskom logikom. Sebično odobravaju sve što im se sviđa. Ali jednog dana će saznati da njihovi gresi smrde gore od mane.

Međutim, čak i kada ne razumemo Božije zapovesti, možemo im u potpunosti verovati.

Božija svrha u svakodnevnom prikupljanju mane bila je da pouči ljude o njihovoj potrebi za svakodnevnom zavisnošću od Boga i Njegove Reči (5.Mojsijeva 8:3; Matej 4:4).

Zato slušajmo Božije zapovesti i pouzdajmo se u Njegovu mudrost. A kada ne uspemo, pokajmo se i tražimo Njegovu pomoć da pobedimo svoje grehe (1.Jovanova 1:8-10).


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment