Tuesday, September 17, 2024

Kada deluje da je opraštanje "preteško"


Jedan nacistički čuvar u koncentracionom logoru bio je posebno okrutan prema Kori i njenoj sestri Betsi. Betsi je umrla pre kraja rata, ali Kori je preživela da bi ispriča njihovu priču. Zamislite njeno iznenađenje kada je ovaj bivši čuvar prisustvovao jednom od njenih govora, te joj pružio ruku i zamolio za oproštaj.

***************

Robertov otac je prodao njega i dve njegove sestre u ropstvo gde je jedna sestra ubijena, a Robert surovo maltretiran. Kada su on i njegova druga sestra konačno dobili slobodu, otkrili su da im je otac bolestan i beskućnik.

Šta biste uradili da ste u Korinim i Robertovim cipelama?

Kori je prihvatila ruku svog bivšeg čuvara i oprost joj je preplavio dušu. Robert i njegova sestra odveli su oca u svoj dom i brinuli se o njemu do kraja života.

Opraštanje nije lako, ali je neophodno za naše duhovno zdravlje.

Da li vas je neko uvredio? Tražite Boga “koji po svojoj sili koja radi u nama, mnogo više može učiniti nego sve što ištemo ili mislimo (Efežanima 3:20).


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment