Sunday, February 28, 2021

Biti sretan u Isusu


Ponekada budem zbunjena u vezi sreće i Hristovih obećanja.

Postoji nekoliko definicija sreće po Merriam Webster rečniku pojmova i ona koje se većina drži je da je sreća “iskustvo koje pruža zadovoljstvo ili zadovoljenje.

Ljudi obično zasnivaju svoju sreću na stvarima koje su im bitne: brak, deca, bogatstvo, prestiž, zdravlje, moć, seks, ugođaji, razonode, osveta ili gomila drugih stvari.

Hrist ne obećaje sreću po ovoj definiciji jer je ona krhka i privremena zasnovana na okolnostima. Ako verujemo Isusu, onda nam On obećaje nešto mnogo bolje: unutrašnje stanje zadovoljstva i radosti (Jovan 14:27; Jovan 16:33; Filipljanima 4:4-7; 1.Timoteju 6:6).

“Sreća” koju nam Hrist daje proizlazi iz zahvalnosti za našu poziciju u Njemu, tako da je ona nezavisna od okolnosti (1.Solunjanima 5:18).

Kada se suočavamo sa poteškoćama, pomoći će nam premeštanje našeg fokusa: Umesto da samo priželjkujemo da se otarasimo poteškoće, mi možemo zamoliti Boga da nam ojača veru i pomogne nam da se izborimo sa okolnostima na način koji će Ga proslaviti (Jakov 1:2-3).

Da li si zaista srećan, dragi hrišćanine?

Razmisli o stihovima ispod i uživaj!

Jovan 14:27: “Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ja vam ga ne dajem onako kako ga svet daje. Neka se vaše srce ne uznemiruje i neka se ne boji.”

Jovan 16:33: “To sam vam rekao da u meni možete imati mir. U svetu imate nevolju, ali budite hrabri, ja sam pobedio svet.”

Filipljanima 4:4-7: “Uvek se radujte u Gospodu. I opet kažem: Radujte se! Neka vaša blagost bude poznata svim ljudima. Gospod je blizu. Ne brinite se ni za šta, nego u svemu molitvom i usrdnim moljenjem sa zahvaljivanjem iznesite svoje molbe Bogu. I Božji mir koji prevazilazi svaki um ču-vaće vaša srca i vaše misli kroz Hrista Isusa.”

1.Timoteju 6:6: “Pobožnost sa zadovoljstvom je, pak, veliki kapital.

1.Solunjanima 5:18: “Za sve zahvaljujte. Jer je to za vas Božja volja u Hristu Isusu.

Jakov 1:2-3: “Smatrajte da se zaista imate čemu radovati, braćo moja, kad se nađete u raznim kušnjama, znajući da kušanje vaše vere izgrađuje u vama istrajnost.”


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica dnevne pobožnosti, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i uvek ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment