Sunday, March 13, 2022

Analiza promena u društvu: priprema za progon


Progon hrišćana se pojačava širom sveta, čak i u Americi i Evropi gde smo nekada uživali u verskoj slobodi.

Čitava mašinerija za zabavu, kao i vlast, sa odobravanjem gledaju na nemoralan način života, a hrišćane često predstavljaju u negativnom svetlu, nepravedno ih vezujući za netrpeljivost, mržnju i glupost.

Širom društva raste pokret za zaštitu govora određenih grupacija, a u isto vreme ograničavaju, a ponekad i cenzurišu govor hrišćana.

Ako mislimo da su ove stvari samo slučajnost, onda grešimo. Kanada je donela zakone kojima se zabranjuje hrišćanima da govore Božiju istinu na LGBT teme, čak i ako članovi crkve dobrovoljno zatraže biblijsko mišljenje. A slični zakoni se predlažu i u drugim delovima sveta.

Lažni hrišćani odbacuju Sveto pismo (1.Jovanova 2:19). Ali kao pravi vernici, mi nećemo kompromitovati svoje vrednosti niti biti pod pritiskom da prestanemo da delimo biblijske istine. Mi razumemo da “svako ko želi da živi pobožan život u Hristu Isusu biće gonjen” (2.Timoteju 3:12).

Sa ovim mislima, bacite pogled na Matej 10:16:

“Eto, ja vas šaljem kao ovce među vukove: budite dakle mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.”

Poslušajmo ovo upozorenje i pripremimo se biblijski za veće progonstvo.

---------------

Za crticu koja navodi na razmišljanje o pitanju za razmatranje, pogledajte Netolerancija prema hrišćanima.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica dnevne pobožnosti, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment