Tuesday, July 26, 2022

Žrtve abortusa


Abortus zvuči kao neki rutinski medicinski zahvat. Međutim, on je nešto mnogo, mnogo više.

To je složeni greh sa više žrtava.

Logično, ali abortus sledi nakon greha seksualnog odnosa mimo braka, i tako postaje bezuspešan pokušaj rešavanja prvog greha novim grehom.

Mame su posebno ranjive. Abortus ubija njihovu decu, ali i ranjava njihova majčinska srca. Neke pokušavaju to da ignorišu, ali ih na kraju sustiže. Jedine žene koje ne doživljavaju tugu su one koje su ugušile svoju savest (Efežanima 4:19).

Neki očevi podstiču abortus svoje dece, dok su drugi žrtve jer ne uspevaju da ga spreče.

I na kraju, tu je dete koje nikada neće ispuniti Božiju nameru u svom životu (Psalam 139:13).

Kad god donosimo odluke koje su u suprotnosti sa Božijim planom, svrhama, vrednostima i karakterom, mi oštećujemo svoja srca.

Ako ste vi ili neko koga poznajete učestvovali u abortusu, molite se da nađete oproštaj i isceljenje u Isusu (Izaija 1:18).

-------------------

Pogledajte "Šta Sveto pismo kaže o abortusu" za neke stihove iz Biblije i biblijski uvid.

Napomena: Ako ste imali abortus, ohrabrujem vas da potražite savetovanje koje uključuje Boga da biste prebrodili smrt svog deteta i osećaj umrtvljenosti u svojoj duši. Bog potpuno oprašta i obnavlja, ali većina žena treba nekoga ko ih razume i može da im pomogne u tom procesu na biblijski način.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment