Tuesday, August 16, 2022

Kada se destruktivni gresi uzdižu


Neke grehe Bog smatra izuzetno zlima i destruktivnima za one koji ih čine (1.Korinćanima 6:18; Jevrejima 10:26-29).

On ne smatra da je ogovaranje isto kao i seksualni greh ili ubistvo, te zato pogrešno predstavljamo Boga ako kažemo da ih On smatra jednakima.(1)

Ne čini li vam se ironično da su neki od grehova, koje Bog vidi naročito destruktivnima, postali ratni poklič našeg modernog društva?

Pali svet ne samo da brani homoseksualnost i abortus, nego ih i veliča.

Nekada su ova dva greha odvajala hrišćane od nehrišćana. Danas pak prave razdor među onima koji se izjašnjavaju kao hrišćani.(2)

Niko ne staje u odbranu ogovaranja, neodgovornosti ili prejedanja. Ali mnogi brane homoseksualnost i ubijanje nerođene dece.

Možda će jednom hrišćani biti osuđivani i za to što će objašnjavati da Božija Reč jasno govori o ovim gresima.(3)

Sotona uvek vodi čoveka do najdubljeg nivoa pada, kada počinje da ismeva Božije zapovesti koje je Bog dao s ljubavlju čoveku za njegovo dobro (1.Petrova 5:8). (Pogledajte Prsti u plamenu.)

Dragi hrišćani, stojte čvrsto. Uzmite na sebe svo oružje Božije i stojte (Efežanima 6:10-20)!

-------------------

(1) Dragi hrišćani, molim vas prestanite propagirati ovu laž. To što se nešto stalno govori ne čini da je ono zasigurno i istina! Bez Hrista, svaki greh nas vodi u Pakao a sa Njim nam sve može biti oprošteno. Ali to ne znači da su svi gresi jednaki. Neki gresi čine veću štetu našoj duši i našem društvu, i to Bog vrlo jasno kaže i u Starom zavetu i u Novom. Ako nastavimo tvrditi da su svi gresi podjednako grozni u Božijim očima, onda pomažemo Sotoni da reklamira naročito destruktivne grehe.

(2) U arhivi Biblijskih Crtica Ljubavi ima mnogo 1-minutnih crtica na razne teme. I niko mi nikada nije savetovao da prestanem pisati o šablonima negativnih razmišljanja, o pokajanju, licemerstvu, škodljivom govoru, itd. Ali kada pišem o homoseksualnosti (društveno prihvaćenom grehu), onda mi se javljaju tzv. hrišćani i predlažu mi da ne pišem na ovu temu nego na temu nekih drugih greha. Hrišćani pokleknu pod pritiskom trendova modernog društva, ali treba da se setimo da Bogu dugujemo lojalnost.

(3) Važno je da hrišćani uvek izražavaju Božiju zamisao i Njegove zapovesti na milosrdan način sa nadom da će se oni koji čine ove grehe pokajati i naći ljubav, nadu i oslobođenje u Hristu (Kološanima 4:6). Ali moramo shvatiti da ćemo čak i kada delimo stvari na pobožan način, biti nazvani „mrziteljima“ ili još i gore. Sada više nego ikada, moramo da tražimo da ugodimo Hristu, a ne ljudima.

-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment