Tuesday, November 8, 2022

Inteligentan dizajn i neinteligentne teorije


Lica četri poznata američka predsednika su urezana u čvrstu stenu planine Rushmore.

Da li ste se ikada pitali kako su oni tamo dospeli?

Da li mislite da su nasumične kosmičke ili atmosferske pojave bile u stanju da izvajaju ova lica u planini?

Naravno da je ovo smešno pitanje. Svako ko vidi ova lica shvata da su ona dela nekog vajara. Bilo bi sasvim glupo misliti drugačije. Zapravo, samo bi glupaci verovali da su ova lica na planini Rushmore čista slučajnost prirode.

Onda zašto puno učenih ljudi veruje da je ljudsko telo - koje je živo, inteligentno i mnogo složenije od ovih izvajanih lica - samo puka slučajnost prirode?

“Gde je premudri? Gde je književnik? Gde je prepirač ovog veka? Ne pretvori li Bog mudrost ovog sveta u ludost?” 1.Korinćanima 1:20

“I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama. Jer navalice neće da znadu da su nebesa bila od pre i zemlja iz vode i usred vode Božijom reči.” 2.Petrova 3:3,5(1)

Da li vam je drago što poznajete Stvoritelja svemira? Odvojite danas malo vremena da uživate u lepoti koju je Bog “ugravirao” u svaki kutak našeg sveta?

---------------

(1) Upotreba vode u ovom stihu se odnosi na stvaranje. Obratite pažnju na način na koji se reč “voda” koristi u 1.Mojsijevoj 1.

Ako imate psa, verujem da bi vas blagoslovio ovaj tekst:


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment