Sunday, November 13, 2022

4 razloga zašto se evolucija nikada nije desila


Većina hrišćana veruje u mikro-evoluciju koja predstavlja adaptacije unutar jedne vrste i one su vidljive u prirodi.

Teistički evolucionisti veruju da je Bog stvarao koristeći makro-evoluciju (evoluciju po Darvinovoj teoriji), a koja zapravo i nikada nije primećena u prirodi.

Makro-evolucija teoretizira da je život nastao iz niza mutacija, grešaka i smrti, i da je pri tom čovek nastao od životinje.

Zato se tvrdnja, da je Bog stvarao kroz ovaj evolucioni proces, protivreči sa Svetim pismom.

Biblija kaže:

1. Bog je rečju stvarao (1.Mojsijeva 1; 2.Petrova 3:3-7). Teistički evolucionisti veruju da je Bog samo započeo slučajni proces evolucije.

2. Bog je od početka stvarao svet koji je bio “jako dobar” (1.Mojsijeva 1:31). Mutacije (neophodne u makro-evoluciji) su uglavnom loše.

3. Bog je stvorio čoveka jedinstveno na Svoju sliku, da vlada nad stvorenjem (1.Mojsijeva 1:26-28). Makro-evolucija kaže da je čovek proizvod mutacija nižih oblika života.

4. Adamov greh je doneo smrt u svet i bilo je neophodno Hristovo izbavljenje (Rimljanima 5:12). Teistička evolucija se zasniva na umiranju tokom više miliona godina još pre nastanka Adama, negirajući svrhu Hristovog iskupljenja.

Makro-evolucija je teorija koju mikro-evolucija ne potkrepljuje. Zato verujmo Božijoj Reči!




-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment