Sunday, November 20, 2022

Na brodu: 3 dokaza o Bogu


U jednoj nedelji je jedan ateista ostavio komentare na dve moje dnevne pobožnosti.

Na onu gde se govori o tome kako da delimo Hrista drugima, on je napisao komentar tvrdeći da je hrišćanstvo nešto za šta nema dokaza: “Zašto ne bi podelili činjenice? Ja, pa naravno, zato što ih nemate.”

To je istina da je vera “uverenost o stvarima koje ne vidimo” (Jevrejima 11:1), ali mi imamo pregršt dokaza o Božijem postojanju i dobroti:

1. U stvorenju (Rimljanima 1:18-20).

2. U našem unutrašnjem razumevanju dobra i zla (Rimljanima 2:13-14).

3. U životima miliona muškaraca i žena tokom istorije (Jevrejima 11).

Osim toga, ako ovaj ateista svoja uverenja zasniva na činjenicama, on nema činjenice da Bog ne postoji!

Na drugo dnevno čitanje, o poverenju u Boga u poteškoćama, on je napisao: “Sve dok On ne izazove potop a vi niste na brodu.”

Aludirajući na priču o Noji, on je podrazumevao da dobar Bog nikada ne bi uništio zle ljude. Prvo je tvrdio da Bog ne postoji, a onda Ga je okrivio što kažnjava zlo. Ovaj čovek bi radije voleo da bude potopljen ljudskim grehom nego li prihvatio Boga koji ga voli i koji mu nudi život.

Hajde da zastanemo na trenutak i zahvalimo Bogu što smo “na brodu”, i molimo se da ovaj ateista, i drugi poput njega, odustanu od svojih gluposti (Psalam 14:1) i otvore svoje oči da vide dokaze o Bogu koji su svuda oko njih.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment