Sunday, March 19, 2023

Koračati hrabro do ispunjenja Božije namere


Pre nego što dođemo Gospodu, On nas podseća da "izračunamo cenu". Hrišćanski život nije o lakoći i blagostanju. On zahteva našu punu predanost (Luka 14:25-34).

Bog želi da živimo drugačije od sveta oko nas, težeći Njegovim ciljevima, a ne svojima (Matej 5:16; Matej 6:33).

Pre mnogo godina sam sa svojom unukom čitala biografije misionara i obe smo bile iznenađene koliko su ove istinite priče ojačale našu veru.

Pomogli su nam da shvatimo da su sasvim obični ljudi preduzeli hrabre korake da ispune Božije namere u njihovom životu (2.Korinćanima 12:9). Imali su srce za nespaseni svet (Matej 9:37) i shvatili su da su izazovi njihovog sadašnjeg života sićušni u poređenju sa radostima večnosti sa Gospodom (2.Korinćanima 4:17).

Ne treba da poredimo svoje živote sa drugim hrišćanima jer je Bog svakog od nas osmislio za određenu svrhu (Galaćanima 6:4-5; Efežanima 2:10). No Bog želi da budemo inspirisani i motivisani vernošću drugih.

Zato se svakog dana molimo da budemo otvoreni i osetljivi na Njegovo vođstvo, i preduzmimo hrabre korake da ispunimo Njegove namere za naš dan, našu nedelju, naš mesec, našu godinu i naše živote.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment