Tuesday, March 14, 2023

3 prednosti ako se molite sa prijateljem


Partneri … drugovi … srodne duše … prijatelji-oni popravljaju naše blagostanje.

Tako je i u molitvenom životu, kada se posvećujemo molitvi sa nekim.

Ima nešto u takvoj molitvi, nešto što:
1. nas održava fokusiranima.
2. nas drži odgovornima.
3. nas drži da ustrajemo u molitvi.

Ne zalažem se da molitva sa nekim treba da zameni ličnu molitvu, ali je dobar dodatak. A može pružiti i više od same molitve.

Često sam se selila, a kada sam stigla u neko novo mesto, nisam imala prijatelje. Ponekad bih zamolila nekoga da mi se pridruži na sat vremena molitve u mom domu. Ako smo se skontali, onda bih pitala da li bi želela da se sastajemo svake nedelje.

Ti molitveni partneri bi obično postali moji bliski prijatelji.

Tokom tih godina nisam imala prednosti moderne tehnologije, ali sada imamo više načina da sarađujemo sa drugima, putem aplikacija za telefon i računar.

Partnerstvo pruža molitvu, zajedništvo i prijateljstvo — sve ono što nam je potrebno da rastemo u Gospodu.

Ako imate molitvenog partnera, zahvalite se sada Bogu za njega! Ako pak ne, onda pitajte Boga koga biste mogli pozvati da vam se pridruži na molitvi sledeće nedelje.

💙 Više od 1-minuta za one koji to žele:

Zašto ove nedelje ne naučite napamet jedan od ovih stihova? Još bolje, zašto ne pitate prijatelja da li bi želeo da zapamti nekoliko ovih pasusa sa vama? Učenje Svetog pisma napamet sa prijateljima daje nam određenu odgovornost.

Propovednik 4:9-10: “Bolje je dvojici nego jednom, jer imaju dobru dobit od svog truda. Jer ako jedan padne, drugi će podignuti druga svog; a teško jednom! Ako padne, nema drugog da ga podigne.”

Rimljanima 12:15: “Radujte se s radosnima, i plačite s plačnima.”

1.Solunjanima 5:11: “Toga radi utešavajte jedan drugog, i popravljajte svaki bližnjeg, kao što i činite.”

Jevrejima 3:13: “Nego hrabrite jedan drugoga svaki dan, dokle se 'danas' govori, da koji od vas ne odrveni od prevare greha.

Jakov 5:16: “Ispovedajte, dakle, jedan drugom grehe, i molite se Bogu jedan za drugog, da ozdravljate; jer neprestana molitva pravednog mnogo može pomoći.”


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment