Sunday, May 28, 2023

Biblijski lek za nisko ili za visoko samopoštovanje


Patite li od niskog samopoštovanja? Bog ima rešenje.

Da li ste ponosni na svoje visoko samopoštovanje? Nemojte biti.

Današnje društvo visoko mišljenje o sebi smatra kao nešto dobro, dok Bog kaže da ni nisko niti visoko mišljenje o sebi nije dobro. Umesto toga, mi trebamo realističan i izbalansiran stav o sebi zasnovanog na veri – tj. naše poštovanje za Njega.

“Jer kroz blagodat koja je meni data kažem svakome koji je među vama da ne mislite za sebe više nego što valja misliti; nego da mislite u smernosti kao što je kome Bog udelio meru vere.” Rimljanima 12:3

Način da se postigne ovaj uravnoteženi pogled na sebe je da prestanete da se fokusirate samo na sebe (Luka 9:23-24) i da sledite prioritete koje nam je Isus dao u Marku 12:30-31:

“I ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovest. I druga je kao i ova: Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe. Druge zapovesti veće od ovih nema.”

Nema veće zaposveti niti većeg leka za visoko ili nisko samopoštovanje.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment