Tuesday, October 24, 2023

Transformacija a ne informacija


“Biblija nam nije data za informisanje nego za transformisanje.” - D.L. Moody

Sveto pismo je više od činjenica i ličnosti.

“Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.“ 2.Timoteju 3:16-17

Čak su i priče u Svetom pismu date kao primeri i upozorenja (1.Korinćanima 10:11).

Kada shvatimo da je Božija Reč deo Njegove ljubavi za nas, onda ćemo čeznuti da čitamo, izučavamo i poslušamo njene poruke, zapovesti, principe i propise.(1)

Ne samo da ćemo čitati i proučavati reči Biblije, već ćemo ih i poslušati kako se nikada ne bismo samozavaravali (Jakov 1:22-25). Dozvolićemo Svetom pismu da preobrazi naše umove kako bismo mogli da razumemo Božiju dobru, ugodnu i savršenu volju (Rimljanima 12:2).

Božije pisane reči nisu poput bilo koje druge pisane reči. One su žive i u stanju da sude naše misli i stavove (Jevrejima 4:12).

Kako dozvoljavate da Božija Reč preobražava vaše srce i um? Podstičem vas da vam to bude prioritet.

----------------------

(1) Psalmista razume da je Božija Reč izraz Njegove ljubavi. I mi trebamo ovo razumevanje. Psalam 119:64, 88, 124, 149, 159.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment