Tuesday, February 20, 2024

Kada jedan padne


Uragan Irma je srušio bor od oko 24 metara u našem dvorištu.

Da nije bilo drugog velikog bora koji mu je blokirao put, izgubili bismo deo našeg krova.

Nisam mogla drugačije a da ne pomislim na Propovednika 4:9-10: “Bolje je dvojici nego jednom, jer imaju dobru dobit od svog truda. Jer ako jedan padne, drugi će podignuti druga svog; a teško jednom! Ako padne, nema drugog da ga podigne.”

Na kraju, srušeno drvo je moralo biti posečeno i uklonjeno, ali pobožni prijatelji u našim životima ne samo da nas blokiraju od puteva uništenja, nego nas i podižu kada padnemo i vraćaju nas u uspravan položaj u Hristu.

Nažalost, često se plašimo da se “suočimo” sa bratom koji je pao, zbog straha da ćemo biti odbačeni ili prozvani osuđivačima. A često se i sami opiremo onima koji pokušavaju da nas spreče da ne padnemo.

Ali šta možemo da uradimo? Moliti se za dobre, iskrene prijatelje i moliti se da i sami budemo dobri, iskreni prijatelji (Galaćanima 6:1). Moliti se da se ne plašimo da damo i da primimo biblijsko korigovanje (Izreke 19:20).


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment