Tuesday, March 26, 2024

Neki uvidi o šatorima i večnosti


Moja baka je rođena 1909. godine u šatoru u kome je živela njena porodica u malom mestu Svink u Koloradu.

Ne mogu da zamislim koliko je mojim prabakama i dekama bilo teško brinuti o svojim rastućim porodicama, kuvati na logorskoj vatri, biti izložen na milost i nemilost vremena u Koloradu i bez tekuće vode.

Ja jesam kampovala u šatoru, ali nisam živela u njemu.

U stvari, to nije istina.

Jer u 2.Korinćanima 5:1-5 Pavle objašnjava, da su naša tela privremeni “šatori” u kojima živimo sve dok se ne izgradi naš nebeski dom.

Mi možemo naći radost u našim zemaljskim šatorima. Ali, kako Pavle objašnjava, mi se takođe “umaramo... stenjemo i uzdišemo” kako naš šator stari i nosimo se sa vetrovima nevolja i olujama progona. Imamo pristup potocima žive vode (Jovan 7:38) i Bog je naš štit (Izreke 30:5), ali život u šatorima i dalje nije lak.

Bog ima važne stvari za nas koje treba da uradimo ovde i sada, ali nemojmo nikada zaboraviti ovo obećanje koje imamo kao vernici: jednog dana ćemo živeti u svom nebeskom domu i videti našeg Spasitelja licem u lice (1.Korinćanima 13:12). Naša “tela koja umiru biće progutana životom” (2.Korinćanima 5:4).

Razmislite o toj istini danas: ako je Hrist vaš Spasitelj, vi idete u život, a ne u smrt.

💙💙💙

2.Korinćanima 5:1-5Znamo, naime, da ako se zemaljski šator u kome živimo i razruši, imamo stan od Boga, večni dom na nebesima koji nije sagrađen ljudskom rukom. Jer, u ovom šatoru uzdišemo i čeznemo da preko njega obučemo na sebe naše nebesko obitavalište. Zaista, kada ga obučemo na sebe, nećemo biti neodeveni. Mi, naime, koji živimo u šatoru tela, stenjemo pod njegovim teretom, ali ne želimo da ga se rešimo, nego da preko njega obučemo novo telo, tako da život proguta ono što je smrtno. A Bog nas je za to pripravio davši nam svoga Duha u zalog.” (Novi srpski prevod)


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment