Tuesday, July 23, 2024

Pacijentica sa demencijom je sve zaboravila osim ovoga: Jevrejima 13:5


Moja prijateljica Nati, naš prevodioc Bible Love Notes-a na srpski jezik (Biblijske Crtice Ljubavi), mi je nedavno poslala video starice od 88 godina koja ima demenciju (video).

Ova žena se nije sećala svoje dece niti obroka koji je nedavno pojela, međutim kada je upitana ko je Isus, ona je odgovorila: “Pa, Isus je onaj ko me je spasio i ko živi u mom srcu i koji će me odvesti kući. Volim Ga.”

Baka mog muža je imala demenciju i nije mogla da prepozna svoje najmilije, ali je redovno sedala za klavir u svom staračkom domu i svirala himne. Ono što je neverovatno je da niko od njene porodice nije ni znao da ona zna da svira klavir.

Ako istražite ovaj fenomen, naći ćete mnogo priča o pacijentima sa demencijom koji reaguju na himne i stihove iz Svetog pisma mada ne mogu da reaguju na drugu stimulaciju.

Naša vera ne zavisi od našeg zdravlja ili sećanja jer je Bog obećao Svojoj deci: “Neću te ostaviti, niti ću od tebe odstupiti;” (Jevrejima 13:5). To je za nas uteha u svim dobima i fazama našeg života.

“Jer znam jamačno da ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće, Ni visina, ni dubina, ni druga kakva tvar može nas rastaviti od ljubavi Božije, koja je u Hristu Isusu, Gospodu našem.” ~ Rimljanima 8:38-39

-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment