Tuesday, September 10, 2024

Odbacite li jednu od Božijih zapovesti, odbacili ste ih sve


Sotona voli da Božije zapovesti zvuče nepotrebno i uvredljivo. Evi je rekao da je Božije pravilo vezano za vrt sprečava da uživa u ukusnom voću koje bi je učinilo pametnom kao što je Bog (1.Mojsijeva 3:1-5).

U poslednjih pedeset do šezdeset godina, Sotona je ubeđivao žene da je Božiji plan za vođstvo u porodici nepotreban i uvredljiv.

Ali se nije tu zaustavio. Nastavio je ubeđivati ljude da su Božije zapovesti protiv predbračnog seksa, koje je dao iz ljubavi prema nama, nepotrebne i nerazumne.

Ali se nije zaustavio. Kada su neplanirane trudnoće naglo porasle zbog predbračnog seksa, on je ubeđivao ljude da je pravo žene da ubije svoju nerođenu bebu.

Ali se nije ni tu zaustavio. Diskreditovao je Božiji heteroseksualni dizajn i ubedio svet da se ponosi seksualnim stilovima života koji nanose ozbiljnu štetu ljudskim dušama, počevši od LGB-a i stvarajući perverzne stilove života za osamnaest “dodatnih slova u abecedi” (izvor na engleskom).

Ali se nije ni tu zaustavio. Sada se smeje dok se dečacima i devojčicama daju lekovi i rade operacije da bi oslabili i osakatili njihova tela, uzrokujući doživotnu fizičku i emocionalnu štetu (izvor na engleskom).

Ali se on neće ni tu zaustaviti. Nastavlja da zaslepljuje nevernike da ne bi videli istinu (2.Korinćanima 4:4). Kad god ljudi odbace jednu od Božijih zapovesti, na kraju ih zapravo sve odbace.

Božiji narod razume da se pravi smisao ljubavi nalazi u Hristu. A Njegova ljubav nas primorava da upozorimo ljude da će provesti večnost u paklu ako se ne pokaju i ne veruju u Hrista kao svog Spasitelja (1.Jovanova 1:5-10).

💙💙💙

Ovo je poruka koju mi, kao vernici, izjavljujemo:
“Vest koju od njega primismo i koju vama javljamo, ta je da je Bog svetlost, i da tame u njemu nema nikakve. Ako kažemo da imamo zajednicu s Njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine. Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha. Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama. Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde. Ako kažemo da ne sagrešismo, gradimo Ga lažom, i reč Njegova nije u nama.“ 1.Jovanova 1:5-10


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment