Sunday, September 8, 2024

Božansko štipanje raka – Džonina perspektiva Rimljana 8:28


Pre više od 50 godina (1967), zbog nesreće pri zaranjanju, Džoni (Joni) je ostala paralizovana od vrata na dole. Ali svake godine, ona slavi taj događaj pozivajući svoje prijatelje da uživaju u posebnom obroku od rakova.

To je zato što raku može zahvaliti svoje spašavanje. Naime, on je uštinuo njenu sestru za nožni prst, zbog čega je sestra prestala da pliva i tako je primetila kako Džoni pluta licem nadole u vodi.

Džoni ima dobar smisao za humor, ali takođe i neverovatnu sposobnost da vidi Boga u svojim nevoljama.

“A znamo da Bog onima koji ga ljube, u svemu pomaže na dobro, (naime) onima koji su po njegovoj volji pozvani. Rimljanima 8:28

Na 38. godišnjicu njene nesreće, Džoni je pročitala Jovana 5:2-6 gde je Isus iscelio čoveka koji je bio invalid 38 godina. Posebnu utehu je našla u šestom stihu kada je Isus potvrdio da je čovek “dugo vremena patio.

Džoni bez sumnje zna da Bog razume njenu bol, jer je On Bog svake utehe (2.Korinćanima 1:3-5). Nije ni čudo što njeno svedočanstvo ima tako snažan efekat na druge!

Ona mi pomaže da svoje poteškoće sagledam u perspektivi. A vama?

Džonina služba: Joni i prijatelji (na engleskom)

-----------------------

Još jedna crtica o Džoni:


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment