Tuesday, September 3, 2024

Vredan proslave


Ako ste ikada gledali emisiju sa nagradnom igrom ili reportažu o osvajanju lutrije, onda ste mogli videli ljude kako plješću, viču i plaču od radosti zbog osvajanja novca, automobila, domova ili odmora.

Nema ništa loše u tome da se uzbudite zbog nekih od ovih stvari, ali hajde da ih stavimo u perspektivu: one su privremene, ovozemaljske a ne večne.

Ali oni od nas koji poznajemo Isusa, imamo nešto trajno, večno i nebesko što će podstaći pljeskanje, vikanje i plakanje od radosti.

“Svi narodi zapljeskajte rukama! Uskliknite Bogu glasom radosti! Poštujte ga, on je Gospod Svevišnji, nad svim svetom on je vladar vrhovni. Zapevajte, Bogu našem pevajte! Zapevajte, caru našem pevajte! Zapevajte, Bogu našem pevajte! Zapevajte, caru našem pevajte! Psalam 47, odlomci

Zašto danas ne odvojite nekoliko trenutaka i naglas pročitate jedan od psalama koji se fokusira na hvaljenje Boga? Ili još bolje, napravite sopstveni psalam. Jer On je vredan slavlja!


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment