Tuesday, October 8, 2024

Bog je dobar čak kada su nam okolnosti loše


2010. godine suprug i ja smo proslavili četrdeset godina braka, radujući se što smo i nadalje najbolji prijatelji. Znamo da uspeh našeg braka dugujemo Božijem vođstvu u našim životima, pošto smo mi definitivno dve nesavršene osobe.

Dan pre naše godišnjice smo iskusili još jedan primer kako je Božija mudrost uticala na naše živote, kada je mom mužu ukraden novčanik u prepunom budimpeštanskom tramvaju.

Ništa nije vraćeno. Izgubio je sav novac u novčaniku, propusnicu za autobus, svaku kreditnu karticu koju smo imali, vozačku dozvolu i nekoliko drugih ličnih dokumenata.

Bilo je prilično teško obnoviti i povratiti izgubljene lične karte i kreditne kartice.

Zašto onda kažem da je ovo bio primer Božijeg uticaja na naše živote?

Zato, jer je Bog dobar sve vreme — bez obzira na okolnosti — i znamo da koristi loše stvari da nam pomogne da sazremo.

“Ne samo, pak, to nego se hvalimo i nevoljama, znajući da nevolja trpljenje gradi; A trpljenje iskustvo, a iskustvo nadanje; A nadanje neće se osramotiti, jer se ljubav Božija izli u srca naša Duhom Svetim koji je dat nama” (Rimljanima 5:3-5).

“A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namerenju” (Rimljanima 8:28).

Bez Božije mudrosti i vođstva, ne bismo mogli ovako da gledamo na loše okolnosti. Ali uz Njegovu pomoć, možemo se radovati, moliti i zahvaljivati u svim okolnostima (1.Solunjanima 5:16-18).


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment