Tuesday, May 11, 2021

Moramo verovati Bogu u 3 misterije života


Uvek tražim objašnjenja i analiziram okolnosti. Ali u svojim 60+ godinama života sam naučila sledeće istine:

1. Nećemo sve razumeti.

Život je pun misterija, od kojih su neke tragične a neke predivne. Nećemo ih sve razumeti sve dok ne odemo u Nebo (Izaija 55:8-9; 1.Korinćanima 13:12).

2. Nema sve logičan uzrok i posledicu.

Kada krivnju pripisujemo sebi ili drugima bez jasnih dokaza, mi smo poput Jobovih prijatelja koji su nepravedno krivili Joba za njegove patnje. (Pogledajte reference iz Svetog pisma u Hrišćanska karma tekstu)

3. Ljudima ne trebaju “dobri razlozi” da bi zgrešili.

Naša današnja kultura je sigurna da se čovek rađa dobar i da greši samo zbog loših okolnosti. Mi hrišćani bolje znamo o tome. Nema smisla, zašto bi ljudi grešili protiv Boga koji ih voli - a ipak to čine (Rimljanima 3:23). Adam i Eva su to učinili, pa zašto se onda čudimo kada to i drugi rade bez opravdanog razloga?

Moramo se pomiriti sa misterijom u našem hodu sa Gospodom i prestati stvarati objašnjenja, doktrine i formule koje su osuđene na neuspeh. Nije nam suđeno da sve znamo (5.Mojsijeva 29:29).


----------- 

Original: We Must Trust God With 3 Mysteries of Life

Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica dnevne pobožnosti, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i uvek ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment