Tuesday, January 3, 2023

5 načina da držite Hrista u Božiću


Kako se fokusirate na Hrista u vremenu oko Božića?

Naše društvo teži da komercijalizuje praznike i kamuflira hrišćanske elemente. Za hrišćane je važno da zadrže biblijski fokus, a jedan od načina na koji to možemo da uradimo je da stvorimo ili usvojimo tradicije za našu porodicu koje su usredsređene na Hrista.

Moja majka je smislila divnu tradiciju kada sam bila dete. Ona bi ispekla rođendansku tortu, a na Badnje veče bismo svi zapalili sveću na torti i izrazili svoju zahvalnost Hristu.

Želim da podelim sa vama neke druge ideje mojih prijatelja:

1. Pre ili nakon što odmotate poklon, molite se za osobu koja vam ga je dala (1.Timoteju 2:1).

2. Uključite celu svoju porodicu u pripremu paketa sa poklonima za neku porodicu u potrebi. Postoje mnoge hrišćanske organizacije koje organizuju ovu vrstu projekta (Jakov 2:14-17).

3. Pomozite da poslužite obrok u lokalnoj sigurnosnoj kući ili svratištu za beskućnike (Matej 25:34-40).

4. Neka priča o Hristovom rođenju bude centralni deo vaše proslave. To možete učiniti na više načina, što više, to bolje: pročitajte božićnu priču iz Biblije, obezbedite bojanke za mlađu decu, ponovite delove priče, pogledajte dobre filmove o Hristovom rođenju itd.

5. Učinite da neki od vaših ukrasa na jelci sadrže Hristova imena, stihove iz Svetog pisma i/ili scene nakon Njegovog rođenja.

Lako je zaokupiti se božićnom gužvom i izgubiti iz vida pravo značenje praznika. Podstičem vas da razmislite o načinima na koje možete dodati smislene tradicije svojoj proslavi.

Ove crtice vam takođe mogu biti od pomoći:
Božićno drvo

-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment