Tuesday, February 14, 2023

Sveto pismo upozorava na rugače


Božija Reč počinje tako što Boga otkriva kao Stvoritelja (1.Mojsijeva 1:1).

Nije ni čudo što je taj aspekt Njegovog karaktera često napadnut.

2.Petrova 3:3-7 nudi važne uvide:
“I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama, ... Jer navalice neće da znadu da su nebesa bila od pre i zemlja iz vode i usred vode Božijom reči.(1) Zato tadašnji svet bi vodom potopljen i pogibe. A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi.”

Priznati Boga kao Stvoritelja znači verovati da On zna šta je najbolje za Njegovu kreaciju. To znači verovati da je uništio zlog čoveka u potopu i da će jednog dana uništiti sve zle ljude koji odbace Njegovog Sina.

Verovati da smo slučajnost prirode lakše je nego priznati da smo grešnici koji zaslužuju pakao.

Nažalost, svi koji to čine odbacuju divni dar spasenja koji Bog besplatno daje onima koji slede Njegovog Sina (Jovan 3:36).

--------------------

(1) Smisao “da su nebesa bila od pre i zemlja iz vode i usred vode Božijom reči” upućuje na 1.Mojsijevu 1:2: “A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.”

Više 1-minutnih crtica na ovu temu:


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment