Sunday, February 19, 2023

Odgovor na argumente ateista


Napisala sam dnevno čitanje o Božijoj prisutnosti u stvaranju, savesti i karakteru pod nazivom “Na brodu: 3 dokaza o Bogu

Jedan ateista je prokomentarisala: “Uzmite u obzir činjenicu da: 1. Niko nije video Boga. 2. Jedini dokaz koji postoji je u toj drevnoj knjizi. 3. Nauka, koja je dokazana, protivreči mnogim stvarima toj knjizi.”

Pogledajmo njene tačke gledišta:

1. Niko nije video vetar, ali ipak verujemo da postoji - posrednim dokazima, jer vidimo da se stvari pokreću zbog vetra. Na isti način možemo videti kako se Bog kreće u ljudima, kulturama i događajima - posrednim dokazima.

2. Dokazi za Boga postoje u veri miliona ljudi tokom istorije. Ona se nalazi u promenjenim životima i transformisanim kulturama. A i sama Biblija, ta “drevna knjiga”, je sama po sebi dokaz, jer ima više dokaza za njenu validnost nego za bilo koju drugu knjigu u istoriji. (Pogledajte “Zašto verovati Bibliji” ili tekst na engleskom jeziku “Da li je Biblija zaista Božija Reč?”)

3. Dokazana nauka i istorija podržavaju Bibliju. Nedokazane naučne teorije poput evolucije nastoje da diskredituju Sveto pismo.

Tako ima jedna dokazana činjenica: svetska mudrost obmanjuje ljude. Božija mudrost spasava ljude (1.Korinćanima 1:18-31).

Ohrabrujem vas da pročitate Na brodu: 3 dokaza o Bogu gde Bog objašnjava zašto nevernici “nemaju izgovor”.

------------------

“Ateisti evanđelisti” su mi dali materjal za neke tekstove crtica, kao što su na primer:



-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment