Sunday, July 9, 2023

Najstariji greh u Knjizi


Božija Reč menja nas a ne mi nju.

Bog je naš Kreator i Stvoritelj, a ne mi Njegov.

Neki ljudi to zaborave, pa odluče da delove Božije Reči proglase nevažećima. Kažu da se Pismo loše razumelo. Ili da Bog ne bi zabranio homoseksualnost ili predbračni seksualni odnos, s obzirom da je On kreator seksualne intimnosti. Bez obzira na njihovo rasuđivanje, oni dozvoljavaju modernim učiteljima da sugerišu da Božija Reč sadrži greške.

I kada tako rade, oni zapravo čine najstariji greh opisan u Knjizi - ne jedan od najstarijih, nego NAJstariji greh.

Bog je rekao da će čovek umreti ako jede zabranjeni plod (1.Mojsijeva 2:16-17).

Sotona je rekao Evi da neće umreti, nego da će biti poput Boga. I ona je jela od njega (1.Mojsijeva 3:4-6).

Verovatno je Eva odlučila da Božija Reč više ne važi. Verovatno je mislila da je Adam pogrešno razumeo Božiju zapovest. Ona je znala da je Bog voleo plodove, pa što bi zabranio baš ovaj? Šta god je bilo njeno rasuđivanje, ona je dozvolila Sotoni da sugeriše da Božije upozorenje nije istinito.

Baš kao što je Sotona bio iza Evinog pada, isto tako je i iza modernih naučavanja koja stavljaju pod znak pitanja ili poriču Božiju Reč.

------------------

Hajde da produbimo svoje poverenje u Boga i Njegovu Reč razmišljajući o ovim odlomcima:

💙 2.Timoteju 3:16-17: “Sve je Pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.”
💙 Jevrejima 4:12: “Jer je živa reč Božija, i delotvorna i oštrija od svakoga mača oštra s obe strane i prodire sve do rastavljanja duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i namerama srca.”
💙 Psalam 119:103-105: “Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim! Od zapovesti Tvojih postadoh razuman; toga radi mrzim na svaki put lažni. Reč je Tvoja žižak nozi mojoj, i videlo stazi mojoj.”


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment