Tuesday, February 13, 2024

Ne možemo ugoditi Bogu a odbiti da se pomirimo sa drugima


Pomirenje je važno. “Zato dakle ako prineseš dar svoj k oltaru, i onde se opomeneš da brat tvoj ima nešto na te, Ostavi onde dar svoj pred oltarom, i idi pre te se pomiri s bratom svojim, pa onda dođi i prinesi dar svoj.” Matej 5:23-24

Ne možemo da budemo u ispravnom odnosu sa Bogom, “prinosimo svoje darove na oltar”, dok odbijamo da se pomirimo sa prijateljima, porodicom, komšijama ili saradnicima. U stvari, ne možemo voleti Boga ako odbijamo da volimo ljude (1.Jovanova 4:20).

Kada zgrešimo, onda treba da tražimo Božije oproštenje, ali i od onih koje smo povredili.

Odnosi se ne prekidaju zbog sukoba - većina njih ima sukob. Slomljeni su jer neko odbija da se pokaje, oprosti ili otvoreno razgovara o problemima.(1)

Da li ste odbili da oprostite nekome? Da li ste odbili da razgovarate o problemu sa nekim ko je voljan? Pitajte Boga da li treba još nešto da uradite. Onda dođite i prinesi svoje darove Gospodu.

-----------

(1) Ponekad ljudi odbijaju da se pomire i ne možemo ih naterati, ali kao što Rimljanima 12:18 objašnjava: “Ako je moguće, koliko od vas zavisi, živite u miru sa svima.” Ovo je posebno važno za naše roditelje. Bog je stavio poseban naglasak na naš odnos sa roditeljima (Efežanima 6:2). Ako odbijamo da im pokažemo poštovanje, da saslušamo njihovu zabrinutost, da uložimo sav napor da pomirimo međusobne razlike, onda pokazujemo nepoštovanje prema Bogu.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment