Sunday, June 16, 2024

3 razloga zašto samo jedan Bog može biti onaj pravi Bog


Ljudi se vređaju kada hrišćani kažu da samo Isus spasava. Pri tom zaboravljaju:

1. Sve svetske religije tvrde da su jedini put - hrišćanstvo, islam, hinduizam, itd. To znači da samo jedna od njih može biti ispravna.

2. Apsolutna istina je apsolutna. Možemo mi da verujemo da su 2+2=5 ali će ipak zbir uvek biti 4. Kada se istina jedne religije sukobi sa istinom druge religije, to znači da neko greši. Na primer: Isus je jedini put” i Isus je jedan od mnogih puteva” su dva suprotstavljena verovanja.

3. Verovanje u sve zapravo znači neverovanje. Kontradiktorna verovanja poništavaju jedna drugu.

U hrišćanstvu postoji slična izjava koja nema smisla: Zavisi kako se tumači.”

Iako se ovo odnosi na neke oblasti koje nisu jasno definisane u Svetom pismu,* osnovna načela naše vere nisu otvorena tema za tumačenje.

1. Apsolutne istine u Pismu su apsolutne.

2. Mi možemo na razne načine primeniti biblijske principe, ali ih ne možemo menjati.

3. Kada Sveto pismo nešto jasno proglasi istinom, onda je ona apsolutna, nepromenljiva, o njoj se ne može pregovarati, i nije tema za slobodu tumačenja.

Božija Reč nije poput ljudske. Ona je živa (Jevrejima 4:12)!

--------------

* Na primer: Možemo se raspravljati do Drugog Hristovog dolaska, o duhovnim darovima, denominacijama, slobodnoj volji, suverenitetu i da li je Adam imao pupak. Nemamo svaki odgovor. Međutim, ove oblasti ne utiču na našu sposobnost da živimo za Hrista i da Ga ispravno prenosimo drugima. Ali ne možemo a da se ne slažemo u vezi osnovnih principa naše vere, koje se nalaze u Bibliji, o stvarima kao što su rođenje od device, Hristovo božanstvo, Trojstvo, Hristova pomirna smrt na krstu, neophodnost prihvatanja Hrista da bismo bili spaseni, i izvesne druge istine koje su jasne u Svetom pismu.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment