Tuesday, June 18, 2024

Zašto, Bože zašto? Suočavanje sa teškim pitanjima.


Dete je zlostavljano, a počinilac nikada nije pronađen. Par u penziji gubi životnu ušteđevinu zbog prevaranta. Član bande ubija i izlazi na slobodu zbog tehničkih grešaka.

Gde je Bog? Zašto ponekada loši ljudi pobeđuju a dobri stradaju?

Kada stvari nemaju smisla, onda se moramo setiti ovih bitnih istina:

1. Čovek, a ne Bog, je uveo patnju u svet. (1.Mojsijeva 1-3) Bog je stvorio savršen svet, ali su ga gresi čovečanstva pokvarila.

2. Naš sadašnji svet mora biti najbolji mogući svet za vraćanje čovečanstva Bogu, jer je to Božiji cilj (Ezekijel 18:23).

3. Bog nam je dao slobodu izbora, i ta sloboda dozvoljava čoveku da uradi loše izbore, ali uvek možemo uraditi onaj dobar izbor ako to želimo (1.Mojsijeva 4:7).

Možda smo zbunjeni zlim i patnjom koje vidimo u našem svetu, i možda ne razumemo u potpunosti zašto Bog dozvoljava da se to dogodi. Ali uvek možemo verovati da je Božiji karakter 100% dobar i pun ljubavi.

Izgubili smo veoma dobru zemlju kada smo zgrešili, ali dobijamo savršenu večnost kada se pokajemo za svoje grehe i sledimo Hrista. To stavlja sve stvari u pravu perspektivu.


-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment