Sunday, June 23, 2024

Obećanja za budućnost, a ne za zemaljski život


Kada ljudi kažu da je Bog obećao zdravlje, bogatstvo i udobnost u ovozemaljskom životu, onda oni ignorišu odeljke poput Rimljana 8:18-25:

“Jer mislim da stradanja sadašnjeg vremena nisu ništa prema slavi koja će nam se javiti. Jer čekanje tvari čeka da se jave sinovi Božiji. Jer se tvar pokori propadljivosti (ne od svoje volje nego za volju onog koji je pokori) na nadu, Da će se i sama tvar oprostiti od ropstva raspadljivosti na slobodu slave dece Božije. Jer znamo da sva tvar uzdiše i tuži s nama do sad. A ne samo ona, nego i mi koji novinu duha imamo, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući posinjenje i izbavljenje telu svom. Jer se nadom spasosmo. A nada koji se vidi nije nada; jer kad ko vidi šta, kako će mu se nadati? Ako li se nadamo onome što ne vidimo, čekamo s trpljenjem.”

Jevrejima 2:5-9 i 1.Korinćanima 15:20-28 nam takođe govore da je Hristovo delo završeno u duhovnoj sferi ali ne i u zemaljskoj.
(1)

Mi jesmo isceljeni Hristovim ranama, fizički, emocionalno i duhovno,(2) i to isceljenje počinje ovde na zemlji.

Ali to neće biti potpuno sve do neba kada Isus obriše svaku suzu, okončavajući smrt i bol zauvek (Otkrivenje 21:4).

Postoje neki popularni nesporazumi zasnovani na primeni budućih obećanja na naše sadašnje živote.

Ali gore spomenuti stihovi vezani za ovu temu mogu nam pomoći da izbegnemo tu zabunu.

Takođe pogledajte:

-----------


Prevela: Natalija Gašparić

Ako ti se dopala ova crtica, registruj se na naš besplatni bilten na desnoj strani bloga, i dva puta nedeljno ćeš primati sveža jednominutna ohrabrenja na mail

No comments:

Post a Comment